Att göra egen "ost" på cashewnötter är superlätt och perfekt att ha på ostbrickan tillsammans med kex. Extra festlig blir den om du rullar den i torkade ätbara blommor eller furikake – bästa osten på brickan!
Cashew”ost”
Krämig vegansk dessert"ost" med levande bakteriekultur!
Ingredienser
- 2 dl Ekologiska Cashewnötter blötlagda minst 5 timmar
- 2 msk Näringsjäst
- 1 msk Raw Äppelcidervinäger med moder
- 2 msk Levande Bakteriekultur - Koncentrerat tillskott
- 2 msk Neutral Kokosolja
- 2 nypor Örtsalt Ramslök
Gör så här
- Häll bort blötläggningsvattnet och skölj cashewnötterna.
- Lägg nötter tillsammans med övriga ingredienser i en blender och mixa till en slät smet. Smaka av och tillsätt mer örtsalt om det behövs.
- Häll smeten i en form och låt den stelna något i kylen innan du formar den.
- Forma smeten till en rund ost och ställ in i kylen igen för att stelna ytterligare.
- Dekorera med t.ex. torkade ätbara blommor eller furikake och servera på kex.