“Cheesecake” med jordgubb & citron

When life gives you lemons – make a cake!

En kanonkombo av krämig kokosgrädde och knäckig kolabotten – komplett med syrliga sting av citron! Den här glutenfria sommardrömmen tillagas no-bake med nema problema, i springform som en liten tårta eller i valfria mindre formar som munsbitar. Förvara i frysen och plocka fram till servering – bästa frusna tillgången inför sommarens kafferep!

Ingredienser

Gör så här

  1. Använd en springform ca 10 cm i diameter, täck botten med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop och blanda granolan och den kondenserade kokosmjölken till en klibbig massa. OBS – mosa inte, du vill behålla granolans krispighet.
  3. Tryck ut blandningen mot springformens botten och låt vila i frysen medan du rör samman övriga ingredienser.
  4. Mixa den färdigvispade kokosgrädden, citronzest, jordgubbar och vaniljpulver till en slät smet.
  5. Halvera några jordgubbar och dekorera insidan av springformen genom att trycka snittytan av bären mot kanten.
  6. Fyll upp formen med jordgubbssmeten och låt stå i frysen ca 3 timmar eller tills tårtan känns helt genomfryst.
  7. Lossa kanten på springformen och låt tina ca 30 minuter innan servering.
  8. Dekorera genom att spritsa lite kokosgrädde smaksatt med citronzest, skiva färska jordgubbar eller riv ett par blad mynta!

Tips: Perfekt att förbereda på förhand och förvara i frysen tills gästerna dyker upp. Maxa kvalitetstiden!