En kanonkombo av krämig kokosgrädde och knäckig kolabotten – komplett med syrliga sting av citron! Den här glutenfria sommardrömmen tillagas no-bake med nema problema, i springform som en liten tårta eller i valfria mindre formar som munsbitar. Förvara i frysen och plocka fram till servering – bästa frusna tillgången inför sommarens kafferep!
“Cheesecake” med jordgubb & citron
When life gives you lemons – make a cake!
Ingredienser
- Tårtbotten
- 1 dl Glutenfri Granola – Blåbär & Kardemumma
- 2-3 msk Kondenserad Kokosmjölk
- Fyllning
- 1 burk (400ml) Färdigvispad Kokosgrädde – Naturell
- 1 st citron – zesten
- 2 dl jordgubbar – tinade eller färska
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- Topping
- färska jordgubbar
- mynta
Gör så här
- Använd en springform ca 10 cm i diameter, täck botten med bakplåtspapper.
- Rör ihop och blanda granolan och den kondenserade kokosmjölken till en klibbig massa. OBS – mosa inte, du vill behålla granolans krispighet.
- Tryck ut blandningen mot springformens botten och låt vila i frysen medan du rör samman övriga ingredienser.
- Mixa den färdigvispade kokosgrädden, citronzest, jordgubbar och vaniljpulver till en slät smet.
- Halvera några jordgubbar och dekorera insidan av springformen genom att trycka snittytan av bären mot kanten.
- Fyll upp formen med jordgubbssmeten och låt stå i frysen ca 3 timmar eller tills tårtan känns helt genomfryst.
- Lossa kanten på springformen och låt tina ca 30 minuter innan servering.
- Dekorera genom att spritsa lite kokosgrädde smaksatt med citronzest, skiva färska jordgubbar eller riv ett par blad mynta!
Tips: Perfekt att förbereda på förhand och förvara i frysen tills gästerna dyker upp. Maxa kvalitetstiden!