Fryst cheesecake fullproppad med jordgubbar – perfekt att ha färdig i frysen. Vill man går det även bra att göra den i en springform och servera som härlig jordgubbstårta.
Cheesecakebites med jordgubbar
Vegansk cheesecake – som en blandning mellan tårta och glass.
Ingredienser
- Botten
- 4 st Ekologiska medjooldadlar , urkärnade
- 1 msk vatten
- 3 dl Fiberrik Granola – Kakao & Kokos
- Fyllning
- 2 dl Ekologiska Cashewnötter , blötlagda minst 5 timmar
- 1 burk Vispbar Kokosgrädde 30%
- 10 st jordgubbar
- 2 nypor Vaniljpulver – Bourbon
- 1 msk Raw Agave Naturell
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 3 msk Virgin Kokosolja , smält
- Topping
- ca. 7 st jordgubbar
Gör så här
- Mixa dadlarna med vattnet i en matberedare eller blender.
- Tillsätt granolan och mixa samman till en deg.
- Täck en form, ca 12 x 20 cm, med bakplåtspapper.
- Tryck ut degen till botten i formen och ställ in i frysen medan du gör fyllningen.
- Skölj de blötlagda cashewnötterna ordentligt och mixa i en blender tillsammans med kokosgrädde och jordgubbar till en slät smet.
- Tillsätt vanilj, agave, salt och kokosolja och mixa samman.
- Ta ut formen ur frysen och häll i smeten.
- Låt stelna i ca. 30 minuter tills cheesecaken satt sig något.
- Ta ut formen och stick ner skivade jordgubbar samt lägg som dekoration på toppen.
- Ställ in i frysen igen och låt stelna över natten.