Att rosta sina egna nötter är alltid godast. Tamari och Coconut Aminos ger härlig sälta och Näringsjäst ger god "ostig" smak. Toppa en sallad eller ät som snacks – godaste nötterna!
Cheezy cashewnötter
Vegan cheezy snacks!
Ingredienser
- 3 dl Ekologiska Cashewnötter
- 3 msk Tamari Soja – Kraftig & Fyllig (9 mån.)
- 3 msk Coconut Aminos Sweet & Salt
- ½ tsk Gurkmejalatte – Ceylonkanel & Lucuma – eller vanligt gurkmejapulver
- 3 msk Näringsjäst
- några nypor Himalayan Crystal Salt
Gör så här
- Torrostsa cashewnötterna i en panna i ett par minuter.
- Tillsätt tamari, coconut aminos och gurkmejalattemix. Låt alla kryddor stekas in i nötterna under omrörning.
- Mot slutet, tillsätt näringsjäst och några nypor salt. Vänd runt i pannan och smaka av.
- Ställ in pannan i ugnen i 160 grader och låt nötterna torka i ca 5 minuter eller tills de känns torra.
- Servera på toppen av en sallad eller som snacks.
Tips: Det går utmärkt att byta ut cashewnötterna till andra nötter. Tål du inte nötter fungerar det lika bra med solroskärnor eller pumpafrön.