Cheezy cashewnötter

1 skål

Vegan cheezy snacks!

Att rosta sina egna nötter är alltid godast. Tamari och Coconut Aminos ger härlig sälta och Näringsjäst ger god "ostig" smak. Toppa en sallad eller ät som snacks – godaste nötterna!

Gör så här

  1. Torrostsa cashewnötterna i en panna i ett par minuter.
  2. Tillsätt tamari, coconut aminos och gurkmejalattemix. Låt alla kryddor stekas in i nötterna under omrörning.
  3. Mot slutet, tillsätt näringsjäst och några nypor salt. Vänd runt i pannan och smaka av.
  4. Ställ in pannan i ugnen i 160 grader och låt nötterna torka i ca 5 minuter eller tills de känns torra.
  5. Servera på toppen av en sallad eller som snacks.

Tips: Det går utmärkt att byta ut cashewnötterna till andra nötter. Tål du inte nötter fungerar det lika bra med solroskärnor eller pumpafrön.