Cheezy pumpaspread

1 skål

Supergott spread till mackan, grillade grönsaker eller pastan.

Ett spread som passar till många olika rätter och är "ostig" i smaken – spread the world!

Ingredienser

Gör så här

  1. Mixa i alla ingredienser i en blender och ställ in spreadet i kylen så att kokosoljan stelnar (då blir spreadet hård). Gott på macka, som dipp till grillade grönsaker eller en klick på pastan.
Pumpapuré
  1. Tärna pumpan i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form.
  2. Torr-rosta pumpan på 200 grader (utan olja) tills den är mjuk ca 25 minuter.
  3. Låt svalna och mixa den till en puré.

Tips: När det är pumpasäsong är det en strålande idé att ta en stor pumpa och göra sin egen pumpapuré eftersom den kan användas till så mycket. Perfekt att ha i plättar, snabb att göra en soppa av, gott som hummus och smarrigt att ha i matchalatten. Du kan förstås frysa in det du inte kommer att använda direkt.