Ett spread som passar till många olika rätter och är "ostig" i smaken – spread the world!
Cheezy pumpaspread
Supergott spread till mackan, grillade grönsaker eller pastan.
Ingredienser
- 1 dl pumpapuré se recept
- 2 msk Näringsjäst
- 2 msk Neutral Kokosolja
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- Smaksätt med olika örter efter önskan.
- Pumpapuré ca. 3dl
- 600 g Muscatpumpa
Gör så här
- Mixa i alla ingredienser i en blender och ställ in spreadet i kylen så att kokosoljan stelnar (då blir spreadet hård). Gott på macka, som dipp till grillade grönsaker eller en klick på pastan.
- Tärna pumpan i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form.
- Torr-rosta pumpan på 200 grader (utan olja) tills den är mjuk ca 25 minuter.
- Låt svalna och mixa den till en puré.
Tips: När det är pumpasäsong är det en strålande idé att ta en stor pumpa och göra sin egen pumpapuré eftersom den kan användas till så mycket. Perfekt att ha i plättar, snabb att göra en soppa av, gott som hummus och smarrigt att ha i matchalatten. Du kan förstås frysa in det du inte kommer att använda direkt.