Mjuka och lagom krämiga bollar med mycket chokladsmak – till alla chokladfantaster! Deluxe-bollar sötade med dadlar och doppade i vegansk mörk choklad. Toppa och dekorera chokladbollarna med dina favoriter, t.ex. kakaonibs, rostade nötter och matcha. Fina för ögat, goda för munnen!
Chokladboll deluxe
Härligt lyxiga chokladbollar doppade i mörk choklad!
Ingredienser
- Chokladboll:
- 5½ dl Ekologiska Cashewnötter
- 1 dl Raw Cacao Powder
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 3 msk Coconut Butter
- 8-9 st Ekologiska medjooldadlar
- 1 skvätt vatten
- Topping:
- 1 st Mörk Chokladkaka 80 % Kakao
- Ekologiska mandlar – hackade
- Raw Cacao Nibs
- kokos
- pumpakärnor
- Matcha – Green Tea Powder (grade B)
Gör så här
- Mixa cashewnötter till ett fint mjöl i en matberedare. Lägg det mixade nötterna i en skål tillsammans med kakao, vaniljpulver och salt. Blanda väl.
- Värm försiktigt upp burken med coconut butter i ett vattenbad en kort stund, detta gör att kokosen blir mjukare och därmed mer lättjobbad. Mixa samtidigt dadlar tillsammans med en skvätt vatten till en slät smet.
- Blanda samman alla ingredienserna till bollarna och knåda ihop till en deg.
- Rulla till bollar i valfri storlek och ställ in i kylen.
- Bryt den mörka chokladen i bitar och smält i ett vattenbad.
- Doppa bollarna i den smälta chokladen och toppa med det du gillar, exempelvis hackade nötter, kokos, pumpakärnor eller kakaonibs.
- Låt bollarna stelna i kyl innan servering.