Med en bas utav ekologiska mandlar och kakao, endast sötad med vaniljpulver och dadlar gör du underbart goda och perfekt mjuka chokladbollar. Dadlar är perfekt att söta med istället för vitt socker, de innehåller nämligen nyttiga näringsämnen och vitaminer samt kostfibrer vilket ökar mättnadskänslan – lika gott till fikastunden som till mellanmålet! Det är extra festligt att ha bollar med olika topping, rulla dem till exempel i hackade nötter, kokos, kakao och lakritspulver.
Chokladboll med mandel
Mättande och ljuvligt goda chokladbollar!
Ingredienser
- Chokladboll:
- 5 dl Ekologiska mandlar
- ca 10 st Ekologiska medjooldadlar
- 1 dl Raw Cacao Powder
- 4 msk Virgin Kokosolja – Kallpressad
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- Förslag på topping:
- riven kokos
- Lakritspulver
- Ekologiska mandlar – hackade
Gör så här
- Mixa mandlar till ett fint mjöl i en matberedare.
- Lägg i en bunke tillsammans med kokosolja, kakao, vaniljpulver och salt. Blanda väl.
- Mixa dadlar tillsammans med en skvätt vatten till en slät smet, tillsätt med övriga ingredienser.
- Knåda ihop till en deg och rulla till bollar i valfri storlek.
- Rulla bollarna i valfri topping och ställ in i kylen innan servering.