Chokladhummus är ett gott proteinrikt tillbehör som kan serveras på kex, pannkaka eller som mousse med färska bär och frukt. Chokladhummus är också spännande att servera till heta böngrytor, uteslut då vaniljen ur receptet. – Creamy and dreamy!
Chokladhummus
Låter kanske lite märkligt men smakar magiskt gott!
Ingredienser
- 1 paket färdigkokta kikärtor 380 g , 230 g avrunnen vikt
- 1 dl vatten
- 2 st Ekologiska medjooldadlar , urkärnade
- 2 msk Raw Cacao Powder
- 2 msk Vit Tahini
- 2 msk Neutral Kokosolja , smält
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1 nypa Kakaonibs – 100 % Raw , som topping
Gör så här
- Häll över spadet från kikärtorna i en flaska och lägg i frysen till ett senare tillfälle. Du kan använda kikärtspadet till att göra maräng och fluff.
- Spola kikärtorna i kallt vatten och lägg dem i en mixer tillsammans med vatten och dadlar.
- Mixa till en slät dipp och tillsätt kakaopulver, tahini, kokosolja och salt.
- Toppa dippen med raw kakaonibs. Servera till skivad frukt och bär.
Tips: Dippa skivade äppelbitar i hummusen för ett fiberrikt mellanmål!