En ljuvlig tårta i två nivåer – chokladbotten med krispig kokostosca på toppen. God att äta som den är eller serverad med bär eller kokosgrädde, en självklar blivande favorit!
Chokladkaka med kokostosca
Smörigt krispig med en doft man vill äta!
Ingredienser
- Chokladkaka
- 1/2 dl Kakaopulver – 100 % Raw
- 1 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk Vaniljpulver – Bourbon
- 2 nypor Himalayan Crystal Salt
- 2/3 burk Kondenserad Kokosmjölk
- 1/3 dl mandelmjölk eller annan valfri växtbaserad mjölkdryck
- 2 msk Nötspread – Crunchy Mandel
- Kokostosca
- 1/3 burk Kondenserad Kokosmjölk
- 2 dl kokosflingor
- 1 st lime zesten
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- 2 nypor Himalayan Crystal Salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 g.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Rör ner resterande ingredienser till en smet.
- Bre ut i en springform (ca 20 cm) och baka i ugnen i 10-15 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
- Smält den kondenserade kokosmjölken på svag värme i en kastrull.
- Vänd ner samtliga resterande ingredienser under omrörning.
- Klicka ut toscan och bred ut över chokladkakan.
- Låt svalna helt och servera med färska bär eller kokosgrädde!
Tips: Det går lika bra att göra kakan i portionsformar och bjuda som mindre kaka!