En fyllig mousse gjord på kondenserad kokosmjök och hampachoklad som är både vegan och fri från gluten. Ett perfekt avslut på en god middag!
Chokladmousse med Rostade Hasselnötter & Cashewgrädde
Godaste moussen på endast två ingredienser. Vi serverar den med en krämig cashewgrädde och rostade hasselnötter.
Ingredienser
- Chokladmousse
- 1 burk Kondenserad Kokosmjölk
- 1 st Chokladkaka med hampafrön
- Cashewgrädde
- 2 dl Ekologiska Cashewnötter blötlagda ca 5 timmar
- 2 nypor Vaniljpulver – Bourbon
- Topping
- 0,5 dl Hasselnötter hackade
Gör så här
- Värm den kondenserade kokosmjölken och hampachokladen i en kastrull på svag värme tills chokladen har smält, det ska inte koka. Rör hela tiden så att smeten blir jämn och inte bränner fast. När chokladen har smält, ta av kastrullen från plattan och fortsätt röra så att smeten svalnar och tjocknar något. Ställ åt sidan. Hacka hasselnötterna och rosta dem i en torr panna så de får färg.
- Fortsätt sedan med cashewgrädden. Häll av blötläggningsvattnet och skölj cashewnötterna. Lägg dem i en mixer tillsammans med vaniljpulver och lite vatten. Mixa tills det blir en krämig grädde, mängden vatten avgör om det blir en fastare eller lösare cashewgrädde.
- Fördela Chokladmoussen i små portionsskålar, tillsätt en klick cashewgrädde och toppa med lite rostade hasselnötter. Perfekt som dessert till middagsbjudningen.
Tips: Det räcker att servera små portioner då det är en mättande dessert som innehåller både hampa och nötter.