Syrlig paj med smak av kokos och citron. Servera till fikat eller som dessert efter kvällens middag.
Citronpaj
En raw variant av klassisk citronpaj. Smakar bättre än originalet.
Ingredienser
- Pajbotten
- 3,5 dl mandelmjöl
- 2 dl kokosmjöl
- 1,25 dl Virgin Kokosolja
- 3 msk Raw Agave Naturell
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- Fyllning
- 2,75 dl Virgin Kokosolja
- 1,25 dl Coconut Butter
- 2 st citroner – zest och saft
- 0,5 dl Raw Agave Naturell
- 1 nypa Gurkmejapulver
- Topping
- 2 dl Vispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30% – vispad
Gör så här
- Rör ihop ingredienserna till pajbottnen och knåda den ordentligt. Tryck ut den i sex mindre pajformar med löstagbar botten. Har du torkugn kan du torka pajskalen i ca 12 timmar innan du fyller dem. Om du inte har en torkugn kan du torka på lägsta värme i vanlig ugn. Vädra då och då genom att öppna luckan. Torka tills pajskalet är så torrt som du önskar.
- Blanda ingredienserna till fyllningen till en slät smet. Fördela fyllningen i pajskalen. Ställ pajerna i kylen i 1-2 timmar innan servering.
- Servera med vispad kokosgrädde (skaka och kyl burken innan du vispar).
Tips: Har du inga små pajformar går det lika bra med en stor form med löstagbar botten.