Coco brownie

20 bitar

Kokos och choklad – en oemotståndlig kombination!

Veganska, glutenfria och superenkla att göra – seg och god brownie med crunchigt kokostäcke dekorerade med ljuvlig kokoschoklad. Perfekt till fikat!

Ingredienser

Gör så här

  1. Börja med att kyla den Kondenserade kokosmjölken i kylen i några timmar, gärna över natten, så att kokosmjölken blir fastare i konsistensen. Börja sedan med botten.
  2. Sätt ugnen på 160°C. Häll browniemixen i en bunke och tillsätt vatten och smält kokosolja. Låt den svälla i 10 minuter. Blanda och fördela smeten ca 2 cm tjockt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn i ca 10-15 minuter. Ta ut och låt brownien svalna. Gör sedan fyllningen.
  3. Krossa Rostade Kokoschips lite lätt med handen eller en sked till önskad storlek. Hacka halva Kokoschokladen i grova bitar och blanda med kokoschipsen. Rör sedan i den kylda Kondenserade Kokosmjölken och blanda allt väl till en smet. Bred på kokossmeten på browniebotten. Smält den återstående halva Kokoschokladen i ett vattenbad och ringla dekorativt över Coco brownien. Ställ kakan i kylskåp om den känns mjuk i konsistensen och för att chokladen ska stelna.