Söt karamell med len kokos – en underbar dessert!
Coconut Crème Caramel
Vegansk crème caramel!
Ingredienser
- 1/2 dl Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1/4 tsk Raw Agave Naturell
- 2 tsk vatten
- 1 1/2 dl Vispbar Kokosgrädde 30%
- 2 nypor Vaniljpulver – Bourbon
- 1/4 tsk agar agar
- 1/4 tsk Tapiokamjöl - Finmalet
Gör så här
- Smält kokossocker i en kastrull tillsammans med raw agave och vatten.
- Häll över sockret i 2 små låga formar. Sockret ska inte stelna helt i formen – om så sker tillsätt en droppe vatten och blanda med fingret.
- Koka upp kokosgrädden tillsammans med vaniljpulver, agar agar och tapiokamjöl. Vispa samman och låt det puttra medan du vispar i ca 2 min.
- Låt svalna något innan du fördelar grädden i formarna.
- Låt stå i kylen ett par timmar och stjälp sedan upp formen på en tallrik.