Vi älskar matcha och framförallt toppat med kikärtsfluff! Så nu vänder vi på det hela och gör en Dalgona och har matcha i fluffet. Lika god varm som kall och en uppskattad dessert efter maten. Love you so matcha!
Dalgona Matcha
Älskade matchafluff!
Ingredienser
- ½ dl kikärtsspad från en förpackning färdigkokta kikärtor
- 2 msk Björksocker
- 2 bambuskedsmått Matcha Green Tea Powder ca. 1/2 tsk
- 3 dl valfri växtbaserad mjölk
Gör så här
- Öppna en förpackning med kikärtor och häll över spadet i en torr bunke.
- Vispa kikärtsspadet med en elvisp till ett skum och tillsätt björksocker. Fortsätt att vispa och vispa sedan ner matchapulvret.
- Häll växtbaserad mjölk i glasen och tillsätt is.
- Toppa med en sked matchafluff.
Tips: Kikärtspad går att frysa och är lättare att vispa upp om det är kallt. Vi förvarar därför kikärtor i kylen och fryser in överblivet spad till ett senare tillfälle