Oemotståndligt goda chokladbollar, fyllda med ett fiberrikt och krämigt nötspread täckt av en magnesiumrik chokladsmet med bl.a. tahini och raw kakao. Bollarnas smak går lätt att variera – fylla dem med olika sorters nötspread.
Fyllda Chokladbollar
Underbara chokladbollar som gömmer en hemlighet – en krämig och prebiotisk kärna av pekan, kokos och inulin.
Ingredienser
- Fyllning:
- 1 tsk Pekan & Kokos – Heavenly Spread – rör runt i burken så innehållet är väl blandat och ställ i kylen
- Chokladboll:
- 5 st Ekologiska medjooldadlar – urkärnade
- 1,5 dl Ekologiska Cashewnötter
- 2 msk Vit Tahini
- 2 msk Raw Cacao Powder
- 1/2 tsk Vaniljpulver – Bourbon
- 1 msk Virgin Kokosolja
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
Gör så här
- Börja med fyllningen. Rör om i burken ifall oljan skickat sig och lagt sig på toppen. Ställ in burken i kylen tills spreadet har stelnat, för att lättare forma små bollar till fyllning. Gör sedan 10 st små bollar, ca. 1/2 tsk Pekan & Kokos Spread till varje boll.
- Lägg pekan & kokosbollarna på ett smörpapper och ställ in i frysen.
- Gör sedan chokladsmeten. Lägg alla ingredienser till chokladsmeten i en matberedare eller mixer och mixa samman.
- Forma smeten till 10 stycken chokladbollar och platta sedan ut varje boll.
- Lägg en fryst pekan & kokosspreadsboll i varje utplattad chokladboll och vik runt den utplattade chokladenbollen och forma en ny boll så pekan & kokosfyllningen är i mitten.
- Förvara bollarna kylt.
- Vid servering kan bollarna eventuellt rullas eller pudras med lite Raw Cacao Powder för extra dekoration.
Tips: Gör bollar med fyllda med olika nötspread – prova exempelvis Mandelsmör eller Hasselnöt & Choklad och rulla i krossade Rostade Kokoschips.