Glassbomb

Vegansk glassbakelse!

En klassiker i ny tappning med glutenfri brownie, vegansk kokosglass med bär och len maräng på kikärtsspad – lätt att göra, magiskt god och galet snygg!

Ingredienser

Gör så här

Botten
  1. Blanda mixen med kokosolja enligt anvisningen på förpackningen. Bred ut smeten ca 1 cm tunn på ett bakplåtspapper och baka i ugnen i ca 10 minuter.
  2. Låt svalna helt och stansa ut bottnar lika stora som formarna till glassen.
Glass
  1. Vispa kokosgrädden fluffiga och vispa sedan ner den kondenserade mjölken och blanda i vaniljpulver.
  2. Lägg över glass-smeten och bären i portionsformar av silikon (ca ¾ dl ).
  3. Lägg på en utstansad browniebotten och ställ in i frysen. Det går bra att förbereda och förvara glassbakelsen i frysen (utan marängen).
Maräng
  1. Detta görs precis innan servering. Vispa kikärtsspad och vinger till ett skum med elvisp eller hushållsassistent.
  2. Koka upp agave i en kastrull och häll långsamt ner den varma agaven i kikärtsspadet medans du fortsätter vispa. Vispa samman till en fast maräng.
Glassbomb
  1. Ta ut glassarna ur frysen. Täck varje glassbomb med marängsmeten och bränn av med en brännare. Servera direkt.