En klassiker i ny tappning med glutenfri brownie, vegansk kokosglass med bär och len maräng på kikärtsspad – lätt att göra, magiskt god och galet snygg!
Glassbomb
Vegansk glassbakelse!
Ingredienser
- Botten
- 1 påse Browniemix – Chia, Pekan & Kakaonibs
- 1/2 dl Neutral Kokosolja , smält
- Glass
- 1 burk Vispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30%
- 1 burk Kondenserad Kokosmjölk
- 1/2 tsk Vaniljpulver – Bourbon
- 8 st jordgubbar och björnbär , frysta
- Maräng
- 1/2 dl Kikärtsspad , från en förpackning färdigkokta kikärtor
- 1 krm Raw Äppelcidervinäger med moder
- 1 dl Raw Agave Naturell
Gör så här
- Blanda mixen med kokosolja enligt anvisningen på förpackningen. Bred ut smeten ca 1 cm tunn på ett bakplåtspapper och baka i ugnen i ca 10 minuter.
- Låt svalna helt och stansa ut bottnar lika stora som formarna till glassen.
- Vispa kokosgrädden fluffiga och vispa sedan ner den kondenserade mjölken och blanda i vaniljpulver.
- Lägg över glass-smeten och bären i portionsformar av silikon (ca ¾ dl ).
- Lägg på en utstansad browniebotten och ställ in i frysen. Det går bra att förbereda och förvara glassbakelsen i frysen (utan marängen).
- Detta görs precis innan servering. Vispa kikärtsspad och vinger till ett skum med elvisp eller hushållsassistent.
- Koka upp agave i en kastrull och häll långsamt ner den varma agaven i kikärtsspadet medans du fortsätter vispa. Vispa samman till en fast maräng.
- Ta ut glassarna ur frysen. Täck varje glassbomb med marängsmeten och bränn av med en brännare. Servera direkt.