Glassig matchasandwich med pistagekross

3-4 glassar

En vegansk, snygg och glassig sandwich med Mandelglass Matcha & Kardemumma, kokoschoklad och krossade pistagenötter.

De här härligt gröna veganska sandwichglassarna är en favorit hos både stora och små. Krämig mandelglass och mjuk chokladbrownie doppad i lagom mörk kokoschoklad med crunch från pistagenötter. Enkelt, snyggt och gott!

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Klä en liten långpanna med bakplåtspapper.
  2. Häll browniemixen i en bunke, tillsätt smält kokosolja och vatten. Rör ihop till en smet. Låt svälla ca 10 minuter. Häll ut brownie-smeten i långpannan och bred ut till ca 1 cm tunn kaka. Grädda i ca 6 minuter. Ta ut plåten och låt kakan bli svalna.
  3. Tryck ut rundlar ur kakan med hjälp av ett glas eller form i ungefär samma storlek som glassförpackningen. Lägg in kakorna i frysen så att de blir kalla. Tina under tiden glassen något. Tryck ur (eller klipp upp) glassen ur paketet och skiva den i lagom tjocka skivor. Använd samma form som du använde för att trycka ut kakrundlar till att trycka ut glassrundlarna. Tag ut kakorna ur frysen och lägg en glasskiva emellan till en sandwich. Ställ in i frysen igen.
  4. Hacka pistagenötterna. Smält kokoschokladen försiktigt över vattenbad, tillsätt en liten klick kokosolja för glansigare choklad. När chokladen är smält, tag ut glassarna och doppa dem i den smälta chokladen och sedan i de hackade pistagenötterna. Lägg på bakplåtspapper för att stelna något. Servera direkt eller ställ tillbaka i frysen tills det är dags att njuta av matcha-sandwichen.

Tips: Doppa spillbitarna av browniemixen i den smälta chokladen och sedan i pistagenötterna. Perfekta småkakor!