Glutenfria pepparkakor

ca. 30 stycken

Veganska & glutenfria pepparkakor med ceylonkanel!

Godaste pepparkakorna med ceylonkanel och proteinrika hampafrön som har en härligt fyllig smak. – Precis som man vill att pepparkakor ska ha!

Ingredienser

  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 3 msk Tapiokamjöl - Finmalet
  • 2 dl Kokossocker
  • 1 dl Raw & Skalade Hampafrön
  • 3 tsk ingefära , mald
  • 3 tsk Ceylonkanel
  • 1 tsk nejlika , mald
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk Himalayan Crystal Salt
  • 1 dl Virgin Kokosolja , smält i vattenbad
  • 1/2 dl kokossirap
  • 1/2 dl mandelmjölk , eller valfri växtbaserad mjölk.

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i bunke.
  2. Rör ner kokosolja, kokossirap och mandelmjölk och knåda ihop till en deg.
  3. Linda in degen i plastfolie och lägg i kylskåpet i 30 minuter för att kryddorna ska ge smak.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Ta fram degen ur kylen, dela i fyra delar och kavla ut en del åt gången. Lägg bakplåtspapper både under och över degen för att göra den lättare att kavla ut.
  6. När degen är tillräckligt tunn, stansa ut kakor med pepparkaksformar och lyft försiktigt över dem till en plåt klädd med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter, eller tills kakorna fått fin färg.
  8. Låt svalna på plåten eller på ett galler och förvara i en burk eller i frysen.