Godaste pepparkakorna med ceylonkanel och proteinrika hampafrön som har en härligt fyllig smak. – Precis som man vill att pepparkakor ska ha!
Glutenfria pepparkakor
Veganska & glutenfria pepparkakor med ceylonkanel!
Ingredienser
- 4 dl mandelmjöl
- 2 dl bovetemjöl
- 3 msk Tapiokamjöl - Finmalet
- 2 dl Kokossocker
- 1 dl Raw & Skalade Hampafrön
- 3 tsk ingefära , mald
- 3 tsk Ceylonkanel
- 1 tsk nejlika , mald
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk Himalayan Crystal Salt
- 1 dl Virgin Kokosolja , smält i vattenbad
- 1/2 dl kokossirap
- 1/2 dl mandelmjölk , eller valfri växtbaserad mjölk.
Gör så här
- Blanda de torra ingredienserna i bunke.
- Rör ner kokosolja, kokossirap och mandelmjölk och knåda ihop till en deg.
- Linda in degen i plastfolie och lägg i kylskåpet i 30 minuter för att kryddorna ska ge smak.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta fram degen ur kylen, dela i fyra delar och kavla ut en del åt gången. Lägg bakplåtspapper både under och över degen för att göra den lättare att kavla ut.
- När degen är tillräckligt tunn, stansa ut kakor med pepparkaksformar och lyft försiktigt över dem till en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter, eller tills kakorna fått fin färg.
- Låt svalna på plåten eller på ett galler och förvara i en burk eller i frysen.