En gyllene sallad som är underbart god som tillbehör till wok, grillade grönsaker, stekt svamp, rostade rotsaker och stekta bönor. Extra gott att servera med en dipp eller pestosås. När du ändå gör salladen, gör gärna ett par portioner extra – lika god nästa dag! Givetvis kan du även minska receptet om du vill, bara att minska alla ingredienser.
Golden Quinoasallad
Snabblagad sallad med gyllengul gurkmeja – lika god till vardag som till fest!
Ingredienser
- 4 dl quinoa
- 1 tsk Gurkmejalatte – Ceylonkanel & Lucuma
- 1/2 tsk Lantbuljong
- 2-3 msk extra virgin olivolja
- 3 st salladslökar
- 1 knippe bladpersilja
- 2 dl Ekologiska mandlar
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
Gör så här
- Skölj och koka quinoa i riktigt med vatten i ca 12 min.
- Sila bort överflödigt vatten och häll tillbaka quinoan kastrullen. Sätt på ett lock och låt vila ca 5 minuter.
- Lägg över quinoan i en skål och blanda ner kryddmixen Gurkmejalatte och lantbuljong. Ringla över olivolja.
- Hacka salladslök, finhacka persilja och vänd ner i quinoan. Grovhacka mandlar och vänd ner.
- Servera som tillbehör till rostade grönsaker och en god dipp.
Tips: Byt ut mandlar mot pumpafrön om du är allergisk!