Den perfekta veganska gräddsåsen till all slags husmanskost. Testa att blanda såsen med pasta, färsk spenat och stekt svamp – toppa med extra näringsjäst!
Vegansk gräddsås
Klassisk gräddsås med mycket umami!
Ingredienser
- 2 dl Ekologiska Cashewnötter
- 4 dl vatten
- 1 1/2 dl Näringsjästflingor – Mild Umami
- 1 tsk Tamari Soja – Kraftig & Fyllig (9 mån.)
- 1 msk Miso – Kanemitsu Genmai
Gör så här
- Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en slät sås.
- Värm såsen försiktigt i en kastrull, vispa i botten så den inte bränns. Tillsätt mer vatten om det behövs.
- Serveringsförslag: pasta, spenat och stekta kantareller. Toppa med näringsjäst.
Tips: Är du allergisk mot nötter? Byt ut cashewnötterna och vattnet mot valfri växtbaserad grädde.