Gräddtårta

6-8 personer

Vegansk och glutenfri tårta med fyllning av kondenserad kokosmjölk!

Snabbaste och minst krångliga tårtan görs på glutenfri muffinsmix toppad med ljuvlig kokosgrädde och bär – gott, växtbaserat och glutenfritt!

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda muffinsmixen enligt anvisning på förpackningen med 1 1/3 dl vatten och 3 msk smält kokosolja, bred ut smet på ett bakplåtspapper i den form du önskar och grädda i ugnen i ca 20 min.
  3. Låt svalna och dela med en tandad kniv.
  4. Vispa kokosgrädden fluffig med en elvisp.
  5. Ta det översta lagret av den kondenserade kokosmjölken (spara sirapen i botten till annat) och bred på tårtbotten.
  6. Klicka på kokosgrädde och lägg på bär.
  7. Lägg på locket och bred på resten av kokosgrädden. Toppa med skivade jordgubbar.