Snabbaste och minst krångliga tårtan görs på glutenfri muffinsmix toppad med ljuvlig kokosgrädde och bär – gott, växtbaserat och glutenfritt!
Gräddtårta
Vegansk och glutenfri tårta med fyllning av kondenserad kokosmjölk!
Ingredienser
- 1 förpackning Muffinmix – Valnöt & Vanilj
- 1 burk Vispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30%
- 1 burk Kondenserad Kokosmjölk
- 1 ask jordgubbar , skivade
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda muffinsmixen enligt anvisning på förpackningen med 1 1/3 dl vatten och 3 msk smält kokosolja, bred ut smet på ett bakplåtspapper i den form du önskar och grädda i ugnen i ca 20 min.
- Låt svalna och dela med en tandad kniv.
- Vispa kokosgrädden fluffig med en elvisp.
- Ta det översta lagret av den kondenserade kokosmjölken (spara sirapen i botten till annat) och bred på tårtbotten.
- Klicka på kokosgrädde och lägg på bär.
- Lägg på locket och bred på resten av kokosgrädden. Toppa med skivade jordgubbar.