Härliga pajer av granola och nötspread mandel med härlig syra från citron – blir bra som lyxigt mellanmål!
Granola- & citronpajer
Glutenfria och veganska pajer till fikat eller som mellanmål!
Ingredienser
- Botten
- 5 st Ekologiska medjooldadlar , urkärnade
- 1 msk vatten
- 2 dl Glutenfri Granola – Blåbär & Kardemumma
- Fyllning
- 1 dl Nötspread – Smooth Mandel
- 2 st citroner , zest och saften av 1 1/2 citron
- 1 msk Neutral Kokosolja , smält
- 1 nypa Gurkmejapulver
- ca. 1/2 dl vatten
- Topping
- Färdigvispad Kokosgrädde – Naturell alt. Vispbar Kokosgrädde 30%
- 6 st blåbär
Gör så här
- Mixa dadlar och vatten i en matberedare eller med en stavmixer.
- Blanda ner granolan och tryck ut granolablandningen i muffinsformar av silikon.
- Blanda nötspread med citronzest och saft. Rör ner kokosolja och gurkmeja.
- Mixa sedan samman allt med en stavmixer och tillsätt vatten under tiden du mixar tills du får en slät smet.
- Lägg fyllningen i bottnarna och toppa sedan med en klick kokosgrädde och ett blåbär.