Bites som har allt – de är både krispiga, lite sega och smälter i munnen. Försvinnande goda!
Granolabites
Glutenfria och veganska bites med granola och nötspread!
Ingredienser
- 1 dl Raw Agave Naturell
- 1/2 dl Kokossocker
- 1 tsk Virgin Kokosolja
- 2 dl Glutenfri Granola – Blåbär & Kardemumma
- 80 g Mörk Chokladkaka 80 % Kakao
- 4 msk Nötspread – Cashewnöt, Hasselnöt, Jordnöt & Mandel
Gör så här
- Klä en liten form (ca. 15x11 cm) med bakplåtspapper.
- Häll agave, kokossocker och kokosolja i en kastrull och låt puttra på låg värme tills kokossockret har smält (ca 2 min). Obs! kokar du för länge kommer kolan bli hård och svår att äta.
- Vänd ner granolan i kolablandningen.
- Häll hälften av granolakolan i formen och tryck ut den i botten med en sked.
- Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt nötspread i chokladen och rör till en jämn smet.
- Häll choklad- och nötspreadsblandningen över granolabottnen i formen.
- Toppa med resterande granolakola och ställ in i kylen för att stelna.
- Skär i små rutor och servera.
- Förvara i kylen.