Grunden och basen i en god soppa är lök, veggiebuljong, ingefära och selleri. Sedan kan du valfritt lägga i olika grönsaker som du gillar eller har hemma i kylen eller frysen. Krydda med det du gillar. Tänk på att om du använder torkade kryddor läggs dessa med fördel i början av tillagningen så smaken hinner blomma ut och färska örter alltid ska i mot slutet så att inte aromen kokar bort. Den här soppa låter jag inte puttra så länge eftersom jag vill ha kvar så mycket som möjligt av näringen.
Grön ACV soppa
En soppa med intensiv grön färg från broccoli och härlig syra från Äppelcidervinäger.
Ingredienser
- 1 liten gul lök
- 1 tsk Neutral Kokosolja – till stekning
- 1 st selleristjälk
- 1 1/2 msk Veggie Buljong
- 1 bit ingefära
- 1 liter vatten
- 1 liten broccoli
- 2 stora stjälkar grönkål – ta bort stammen
- 1 knippe persilj
- 1-2 msk Raw Äppelcidervinäger med moder
Gör så här
- Skala, hacka och fräs löken i en kastrull med kokosolja.
- Skiva selleri och ingefära och tillsätt tillsammans med buljong och vatten. Låt puttra i ca. 10 min.
- Tillsätt broccoli, grönkål och persilja och låt puttra ytterligare ett par minuter.
- Mixa sedan soppan slät med en blender eller stavmixer och tillsätt 1-2 msk raw äpplecidervinäger med moder. Smaka av och servera!
Tips: Soppan är god att även äta kall. Om du vill bevara bakteriekulturen i Raw Äppelcidervinäger med Moder så ska du låta soppan svalna innan du tillsätter det i soppan. Värmen kan annars döda bakterierna.