Grön Ärtsoppa med Snabbpicklad Ingefära

1 stor eller 2 små portioner

En mjuk och len ärtsoppa med het topping!

Gröna ärtor ger både en härlig smak och fin färg. Det här är en mild och len ärtsoppa som kan ätas som den är, men den passar utmärkt att serveras med en het topping. Toppa soppan med snabbpickald ingefära i plommonvinäger, som tillför en god hetta, och strössla över lite näringsjäst för en ostig umamismak. Gott alla dagar i veckan – inte bara på torsdagar!

Ingredienser

Gör så här

Snabbpicklad ingefära:
  1. Börja med ingefäran. Skiva ingefäran i tunna strimlor och lägg i en liten glasburk.
  2. Häll över plommonvinäger så att all ingefära täcks.
  3. Sätt ett lock på burken och ställ in i kylskåp i minst 20 minuter. Ju längre burken står desto mer picklad smak från plommonvinägern får ingefäran.
Grön ärtsoppa:
  1. Stek löken mjuk i en kastrull med lite kokosolja.
  2. Lägg i ärtor och krydda med veggiebuljong.
  3. Häll i vatten och låt allt puttra i några minuter tills ärtorna mjuknar något.
  4. Tillsätt kokosmjölk och äppelcidervinäger. Smaka av.
  5. Häll över i en blender eller mixa med en stavmixer till en slät soppa. Tillsätt mer vatten om soppans känns tjock.
  6. Servera den gröna ärtsoppan med lite snabbpicklad ingefära på toppen och strössla över lite näringsjäst.

Tips:

Byt ut näringsjästen och strössla med Furikake eller Sesamesan som topping på soppan – det är både gott och ser fint ut!