Gurkmejakräm

1 burk

Gurkmejakrämen är tänkt att användas som en basingrediens i matlagningen. Använd som ”vegansk créme fraiche” för att ge maten en krämig konsistens och god smak.

Dippa grönsaker direkt i krämen eller ät som en växtbaserad yoghurt. Ha alltid en burk Gurkmejakräm ståendes i kylskåpet!

Ingredienser

Gör så här

  1. Häll av vattnet från de blötlagda cashewnötterna och skölj dem.
  2. Lägg nötterna i en mixer och mixa samman alla ingredienser till en slät kräm. Smaka av. Reglera krämens tjocklek med mängden vatten, men tänk på att krämen tjocknar något när den ställs i kylskåpet.
  3. Använd en klick Gurkmejakräm i din matlagning eller bakning för att tillföra extra krämighet, smak och näring.
  4. Förvara Gurkmejakrämen i en glasburk i kylskåpet, den håller i flera dagar.

Tips: Krydda maten med peppar för att öka kroppens upptagningsförmåga av kurkumin, den antioxidant som finns i gurkmeja. Vi har inte peppar i krämen för att även kunna använda den till desserter. Men om du enbart ska använda Gurkmejakrämen till matlagning kan du tillsätta peppar direkt i din Gurkmejakräm. Om du har glömt att blötlägga cashewnötterna så är det inte katastrof. Nötter blötläggs för att göra dem mer lättsmälta för magen och för att öka näringen. Du kan behöva tillsätt lite mer vätska om nötterna inte är blötlagda.