Gurkmejalatte

1 kopp

En kopp Gurkmejalatte, eller Golden Milk, smaksatt med Ceylonkanel och Lucuma är mättande och gott när som helst på dagen.

Antioxidanten kurkumin, som finns naturligt i gurkmeja, färgar drycken gyllengul och tillsammans med Ceylonkanel verkar den antiinflammatoriskt i kroppen. Gurkmejalatte är lika god varm som kall. Blanda kryddorna i valfri nötmjölk, välj din favorit.

Ingredienser

  • 1-2 tsk Gurkmejalatte – Ceylonkanel & Lucuma
  • 2 dl Valfri nötmjölk – osötad

Gör så här

Varm gurkmejalatte:
  1. Värm nötmjölken i en kastrull på svag värme under omrörning tillsammans med Gurkmejalattepulvret.
  2. Rör hela tiden så att mjölken inte bränner fast. Vispa nötmjölken med en lattevisp om du vill ha ett fint skum på toppen.
  3. Servera drycken varm.
Kall gurkmejalatte:
  1. Blanda Gurkmejalattepulvret med valfri nötmjölk.
  2. Servera drycken kall.

Tips:

Blanda ut mjölken med lite vatten om du önskar en tunnare dryck. Kryddmixen Gurkmejalatte är även god som te, blanda direkt i hett vatten.