Hasselbacksäpple med krispigt täcke

4 portioner

Varma äpplen med krispigt granolatäcke – ett gott alternativ till äppelpaj!

En god fruktdessert där äpplena skärs likt hasselbackspotatis. De varma äpplena är underbart goda med sitt krispiga granolatäcke. En kula krämig mandelglass är pricken över i:t!

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och halvera äpplena. Skär bort kärnhuset och skär djupa snitt i äppelbitarnas ovansida, likt hasselbackspotatis. Lägg äppelhalvorna på en plåt med bakplåtspapper och pudra över kanel.
  3. Blanda crunchy granola och coconut spread i en skål tillsammans med den smälta kokosoljan. Tryck fast blandningen över äppelhalvorna. Grädda mitt i ugnen i ca. 10-15 minuter.
  4. Servera varmt tillsammans med mandelglass.