En god fruktdessert där äpplena skärs likt hasselbackspotatis. De varma äpplena är underbart goda med sitt krispiga granolatäcke. En kula krämig mandelglass är pricken över i:t!
Hasselbacksäpple med krispigt täcke
Varma äpplen med krispigt granolatäcke – ett gott alternativ till äppelpaj!
Ingredienser
- Hasselbacksäpple
- 2 st äpplen av valfri sort
- 4 nypor Ceylonkanel
- 1,5 dl Crunchy Ganola Hasselnöt & Russin
- 2 msk Creamy Coconut Caramel – Heavenly Spread
- 1 msk Virgin Kokosolja smält
- Till servering
- 1 paket Mandelglass – Bourbon Vanilj
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och halvera äpplena. Skär bort kärnhuset och skär djupa snitt i äppelbitarnas ovansida, likt hasselbackspotatis. Lägg äppelhalvorna på en plåt med bakplåtspapper och pudra över kanel.
- Blanda crunchy granola och coconut spread i en skål tillsammans med den smälta kokosoljan. Tryck fast blandningen över äppelhalvorna. Grädda mitt i ugnen i ca. 10-15 minuter.
- Servera varmt tillsammans med mandelglass.