Kokoskola Hasselnöt & Choklad

Vegansk kola med hasselnöt & choklad!

Kola gjord på Kondenserad kokosmjölk, Kokossocker och Nötspread Hasselnöt & Choklad – himmelskt god och superenkel att göra!

Gör så här

  1. Koka och rör (eller vispa) ihop den kondenserade kokosmjölken i en kastrull tills den blir slät.
  2. Tillsätt kokossocker, vaniljpulver och låt puttra på medelvärme i ca 15 min.
  3. Rör medans du kokar (iallafall då och då).
  4. Tillsätt nötspread och blanda samman.
  5. Koka försiktigt i ytterligare 3-5 min under omrörning så att nötspreaden blandar sig med kolan.
  6. Häll över kolan på ett bakplåtspapper och toppa med hackade nötter.
  7. Låt stelna och skiva! Tål du inte hasselnötter byt ut Nötspread Hasselnöt & Choklad till Tahini Smooth Choklad.
  8. Kultricket- Koktiden kan variera beroende på vilken temperatur du har på plattan samt om du kokar dubbel sats. Doppa lite av smeten i kallt vatten och går den att forma till en liten kula är smeten klar.