Mandelkaka med saffran och vanilj

15-20 bitar

Färgsprakande vegansk och glutenfri kaka med härlig saffran och syrliga lingon!

Lättbakad saftig kaka som du serverar med fluffig nyvispad kokosgrädde och syrliga lingon. Inte bara himmelskt god – även vacker att se på!

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa kikärtsspadet med elvisp till ett marängliknande fluff. Tillsätt björksockret lite i taget. Fortsätt vispa i ca 5 minuter tills de flesta sockerkristallerna har löst upp sig.
  3. Vänd försiktigt ner vaniljpulver och saffran och till sist mandelmjölet, lite i taget.
  4. Smörj en springform, ca. 18 cm, med kokosolja. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Känn med en sticka så att kakan är klar, den ska vara något kladdig men inte lös. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen.
  5. Servera med vispad kokosgrädde och lingon.