Lättbakad saftig kaka som du serverar med fluffig nyvispad kokosgrädde och syrliga lingon. Inte bara himmelskt god – även vacker att se på!
Mandelkaka med saffran och vanilj
Färgsprakande vegansk och glutenfri kaka med härlig saffran och syrliga lingon!
Ingredienser
- 1 paket spad från färdigkokta kikärtor 380 g
- 1 dl Björksocker
- 1/2 tsk Vaniljpulver – Bourbon
- 0,25 g saffran
- 5 dl mandelmjöl
- Virgin Kokosolja , att smörja formen med
- Toppa med
- Vispbar Kokosgrädde 30%
- lingon
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa kikärtsspadet med elvisp till ett marängliknande fluff. Tillsätt björksockret lite i taget. Fortsätt vispa i ca 5 minuter tills de flesta sockerkristallerna har löst upp sig.
- Vänd försiktigt ner vaniljpulver och saffran och till sist mandelmjölet, lite i taget.
- Smörj en springform, ca. 18 cm, med kokosolja. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Känn med en sticka så att kakan är klar, den ska vara något kladdig men inte lös. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen.
- Servera med vispad kokosgrädde och lingon.