Uppskattad av både stora och små. Gör en rolig lek och lägg i en hel mandel när du bakar, sen återstår det att se vem som får mandeln i sin bit...
Mandelkaka med Hasselnöt & Choklad
En himmelskt god och lättbakad kaka som du toppar med Hazelnut & Chocolate Spread, rödbeta och granatäpple.
Ingredienser
- 1 paket spad från färdigkokta kikärtor
- 1 dl Björksocker
- 5 dl mandelmjöl
- 1 msk Virgin Kokosolja
- 1 burk Nötspread - Hasselnöt & Choklad
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa kikärtsspadet med elvisp till ett marängliknande fluff. Tillsätt björksockret lite i taget. Fortsätt vispa i ca 5 minuter tills de flesta sockerkristallerna har löst upp sig. Vänd försiktigt ner mandelmjölet i marängen lite i taget.
- Smörj en springform, ca. 18 cm, med kokosolja. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Känn med en sticka så att kakan är klar, den ska vara något kladdig men inte lös. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen.
- Ta sedan ut den ur formen och bre på hazelnut & chocolate spread. Garnera kakan med granatäppelkärnor och skivad rödbeta. Servera!