Japp, hummus och äpple är en grym kombo! Ännu godare med lite sting från krämig balsamvinäger – jalapeño!
Hummus med jalapeño-äpplen
Toppa med stekta äpplen och stark balsamvinäger!
Ingredienser
- Hummus
- 1 tetra färdigkokta kikärtor 380 g
- 1 (rejäl) msk Vit Tahini – 100 % skalade sesamfrön
- 1/2 st citron , saften
- 2 nypor Himalayan Crystal Salt
- 1/2-3/4 dl Sumak-krydda
- Jalapeño-äpplen
- 2 st små äpplen
- 1/2 tsk Neutral Kokosolja
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1-2 msk Krämig Balsamvinäger – Jalapeño
Gör så här
Hummus
- Öppna tetran med kikärtor och häll över spadet i en iskubsform och lägg i frysen. Spadet kan användas vid ett senare tillfälle för att göra aquafaba.
- Skölj kikärtorna och lägg dem i en mixer tillsammans med tahini, citron, salt och vatten.
- Mixa hummusen slät och lägg upp den på en tallrik. Krydda med Sumak.
Jalapeño-äpplen
- Skiva äpplen i bitar och stek dem snabbt i en panna med kokosolja
- Lägg dem på toppen av hummusen och ringla över Krämig Balsamvinäger – Jalapeño.