Jackfruit ”tuna”salad

2 portioner

Vegansk krämig röra med jackfrukt!

Vegan tuna salad – en röra som påminner om tonfisksallad i texturen. Det trådiga fruktköttet i jackfrukten ger rätten det karaktäristiska utseendet, tahini tillför en härlig krämighet och aramealger bidrar med en god smak av hav. Servera på toppen av en krispig sallad med rostad sötpotatis och broccoli eller servera som en röra på buffébordet. Go vegan meat!

Ingredienser

Gör så här

  1. Skölj och finfördela jackfrukten genom att snabbt mixa den i en matberedare eller hacka för hand.
  2. Mosa de kokta kikärtorna med en gaffel och blanda med jackfrukten.
  3. Lägg tahini, mjölk, citron, coconut aminos, salt och veggiebuljong i en separat bunke och rör eller vispa samman allt till en kräm.
  4. Blötlägg algerna i 5 min. Skölj dem och sila bort vattnet.
  5. Blanda samman jackfrukten med tahinikrämen och algerna. Tillsätt kapris, dill och chiliflakes.
  6. Servera i en sallad med exempelvis rostad sötpotatis och broccoli. Smaka av med salt.