Sväng ihop en växtbaserad pastasås med grön jackfrukt och röda linser och servera med svarvade grönsaker eller glutenfri spaghetti – toppa med näringsjäst!
Pastasås med jackfrukt
Växtbaserad bolognese med jackfrukt – älskad av alla!
Ingredienser
- 1 burk (400 g) Grön Jackfrukt – Naturell
- 1 tsk Neutral Kokosolja – Smak- & Doftfri
- 1 st gul lök – hackad
- 1 st morot – hackad
- 1 st vitlöksklyfta – pressad
- 4 dl finkrossade tomater
- 1-2 tsk Veggie Buljong (smaka av)
- 1-2 tsk Tamari Soja – Kraftig & Fyllig (9 mån.) (smaka av)
- 1 tsk Coconut Aminos Sweet & Salt
- ½ dl röda linser
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl vatten (fyll på efter behov)
- 8 st coctailtomater
- 1 nypa chiliflakes
- torkade kryddor – t.ex oregano och timjan
- Till servering:
- Näringsjäst
- svarvad kålrot eller glutenfri spaghetti
Gör så här
- Sila bort vattnet ur jackfrukten och skölj I kallt vatten. Fördela ut bitarna på en skärbräda och skär av den fastare biten av frukten. De bitar som är fastare kan du hacka eller mixa snabbt i en matberedare.
- Fräs löken mjuk tillsammans med moroten i kokosoljan. Tillsätt vitlök, krossade tomater, buljong, tamar, coconut aminos och jackfrukt.
- Lägg i linser, tomatpuré, vatten och kryddor och låt puttra ca 30 min. Tillsätt vatten efter behov.
- Lägg ner cocktailtomater och chiliflakes och låt koka ytterligare 10 min. Smaka av och tillsätt mer buljong och tamari om det behövs.
- Servera med svarvad kålrot eller spaghetti (eller både och) och toppa med näringsjäst för en ostig smak.