Pastasås med jackfrukt

2 portioner

Växtbaserad bolognese med jackfrukt – älskad av alla!

Sväng ihop en växtbaserad pastasås med grön jackfrukt och röda linser och servera med svarvade grönsaker eller glutenfri spaghetti – toppa med näringsjäst!

Ingredienser

Gör så här

  1. Sila bort vattnet ur jackfrukten och skölj I kallt vatten. Fördela ut bitarna på en skärbräda och skär av den fastare biten av frukten. De bitar som är fastare kan du hacka eller mixa snabbt i en matberedare.
  2. Fräs löken mjuk tillsammans med moroten i kokosoljan. Tillsätt vitlök, krossade tomater, buljong, tamar, coconut aminos och jackfrukt.
  3. Lägg i linser, tomatpuré, vatten och kryddor och låt puttra ca 30 min. Tillsätt vatten efter behov.
  4. Lägg ner cocktailtomater och chiliflakes och låt koka ytterligare 10 min. Smaka av och tillsätt mer buljong och tamari om det behövs.
  5. Servera med svarvad kålrot eller spaghetti (eller både och) och toppa med näringsjäst för en ostig smak.