En syrlig och frisk ceviche med jackfrukt, avokado, sötpotatis och lime. Jackfrukten är ett utmärkt alternativ istället för fisk. Toppa med chili för extra hetta. Servera på tallrik eller som klassiskt ceviche i ett glas.
Jackfrukt ceviche
En lätt och fräsch vegansk förrätt!
Ingredienser
- 2-3 st mindre sötpotatisar
- 1 burk Grön Jackfrukt – Naturell
- 2 st avokado
- 1 st rödlök
- 6 kvistar koriander
- 3 st lime
- 1 st röd chili
- Himalayan Crystal Salt
- peppar
- extra virgin olivolja
Gör så här
- Sätt på ugnen på 180 grader.
- Skala och tärna sötpotatisen i 1x1 cm kuber.
- Lägg sötpotatisen på en ugnssäker plåt, häll över lite olivolja och salta. Rosta i ca 20 min ugnen eller tills potatisen blivit mjuk och fått färg. Låt den svalna.
- Skala rödlök och skiva tunt. Tärna jackfruit och avokado i bitar samt hacka koriander. Blanda samman med den avsvalnade sötpotatisen.
- Smaka av med önskad mängd limejuice, olivolja, salt och peppar. Skiva röd chili och lägg på för en het topping.
Tips: Istället för att skiva kan du riva chilin. Lägg chilin i frysen en stund så den blir fast och riv sedan över cevichen vid servering.