Jackfruit Nuggets

2 personer

Veganska & glutenfria!

Nuggets av grön jackfrukt med en härligt spröd och krispig yta. Servera med en dipp eller chutney – uppskattat av både stora som små! Den glutenfria frityrsmeten är utmärkt till att även fritera andra grönsaker och tofu i.

Ingredienser

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till frityrsmeten i en bunke och vispa till en slät smet.
  2. Skär jackfrukten i större bitar och doppa i frityrsmeten så de blir väl täckta.
  3. Häll rikligt med rapsolja i en stekpanna (jackfrukten ska vara täckt till 1/3 när de ligger i stekpannan) och sätt plattan på övre medelvärme.
  4. Lyft ner jackfrukten i den varma pannan med en sked, desto mer smet som hänger med desto mer krisp.
  5. Stek på båda sidor i ca 2–3 minuter.
  6. Lyft ur bitarna med en gaffel och låt rinna av på ett hushållspapper en kort stund. Servera jackfrukt nuggets varma.

Tips: Se recept på Mango Chutney.