Nuggets av grön jackfrukt med en härligt spröd och krispig yta. Servera med en dipp eller chutney – uppskattat av både stora som små! Den glutenfria frityrsmeten är utmärkt till att även fritera andra grönsaker och tofu i.
Jackfruit Nuggets
Veganska & glutenfria!
Ingredienser
- Glutenfri frityrsmet:
- 1 dl Tapiokamjöl - Finmalet
- ¾ dl bovetemjöl
- 1 dl vatten
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk curry
- 1 tsk fänkålsfrö – malen
- 1 tsk Himalayan Crystal Salt
- Till stekning:
- rapsolja
- ½ burk Grön Jackfrukt – Naturell (200 g)
Gör så här
- Blanda ihop alla ingredienser till frityrsmeten i en bunke och vispa till en slät smet.
- Skär jackfrukten i större bitar och doppa i frityrsmeten så de blir väl täckta.
- Häll rikligt med rapsolja i en stekpanna (jackfrukten ska vara täckt till 1/3 när de ligger i stekpannan) och sätt plattan på övre medelvärme.
- Lyft ner jackfrukten i den varma pannan med en sked, desto mer smet som hänger med desto mer krisp.
- Stek på båda sidor i ca 2–3 minuter.
- Lyft ur bitarna med en gaffel och låt rinna av på ett hushållspapper en kort stund. Servera jackfrukt nuggets varma.
Tips: Se recept på Mango Chutney.