Jackfruit Nuggets

2 personer

Veganska & glutenfria!

Nuggets av grön jackfrukt med en härligt spröd och krispig yta. Servera med en dipp eller chutney – uppskattat av både stora som små! Den glutenfria frityrsmeten är utmärkt till att även fritera andra grönsaker och tofu i.

Ingredienser

  • Glutenfri frityrsmet:
  • 1 dl Tapiokamjöl - Finmalet
  • ¾ dl bovetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk curry
  • 1 tsk fänkålsfrö – malen
  • 1 tsk Himalayan Crystal Salt
  • Till stekning:
  • rapsolja
  • ½ burk Grön Jackfrukt – Naturell (200 g)

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till frityrsmeten i en bunke och vispa till en slät smet.
  2. Skär jackfrukten i större bitar och doppa i frityrsmeten så de blir väl täckta.
  3. Häll rikligt med rapsolja i en stekpanna (jackfrukten ska vara täckt till 1/3 när de ligger i stekpannan) och sätt plattan på övre medelvärme.
  4. Lyft ner jackfrukten i den varma pannan med en sked, desto mer smet som hänger med desto mer krisp.
  5. Stek på båda sidor i ca 2–3 minuter.
  6. Lyft ur bitarna med en gaffel och låt rinna av på ett hushållspapper en kort stund. Servera jackfrukt nuggets varma.

Tips: Se recept på Mango Chutney.