Jackfrukt- & Steel cutbiffar

Gårdagens gröt är dagens delikatess!

Eftersom Steel Cut Oats håller sig flera dagar i kylen utan att mista spänsten, hinner många briljanta recept uppfinnas mellan kylskåpsdörrens öppningar. De här biffarna med Tamarisoja och Aramealger får en havssalt smak som kompletteras med den nedmixade Jackfrukten. Perfekt till ris, sallad eller mellan två härliga brödskivor!

Ingredienser

Gör så här

  1. Skölj och sila bort vattnet på Jackfrukten. Vattna gärna ur bitarna lite extra genom att torka dem mellan hushållspapper.
  2. Mixa Jackfrukten till strimlor i en matberedare eller blender (alternativt finhacka med en kniv) och lägg över i en bunke.
  3. Blanda i gröten med jackfrukten. Om du använder gårdagens gröt går det bra att blanda direkt, har du istället kokat ny gröt bör du låta den svalna och sätta sig något innan du rör samman med jackfrukten.
  4. Krydda med tamari, coconut aminos, veggiebuljong och riv ner skalet av en limefrukt.
  5. Blanda smeten ordentligt och lägg algerna i blöt i ca 5 min.
  6. Sila bort blötläggningsvattnet, strimla algerna och vänd ner dem i smeten. Blanda i chili, bovetemjöl och dill.
  7. Smaka av smeten och tillsätt krydda, om du blandar ner mer vätska så se till att även addera bovetemjöl så att smeten inte blir för blöt.
  8. Forma biffar och toppa varje biff med lite furikake.
  9. Stek biffarna i kokosolja på medeltemperatur tills de fått en gyllenbrun yta och ställ sedan in dem i ugnen ca 10 minuter på 190 grader.
  10. Servera med sallad, ris, pasta eller andra valfria tillbehör.

Tips: Dubbla receptet om du vill använda hela burken Jackfrukt – biff är lätt som en plätt att frysa in!