En smakrik rätt där grön jackfrukt står för det växtbaserde köttet, perfekt med dess fasta köttliknande textur. En enkel och snabblagad vegansk måltid som är klar på 15 minuter – perfekt till hungriga magar! Gott att servera med blomkålsris såväl som i ett pitabröd med krispig sallad.
Jackfrukt Stroganoff
En snabbfixad måltid!
Ingredienser
- ½ st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 klick Neutral Kokosolja – Smak- & Doftfri
- 1 burk Grön Jackfrukt – Naturell (400 g)
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 1 msk paprikapulver
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk torkad timjan
- 1 msk Raw Äppelcidervinäger med moder
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1 nypa svartpeppar
Gör så här
- Hacka lök och pressa vitlök. Stek löken i lite kokosolja i en stekpanna på medelvärme tills löken blivit mjuk.
- Skär jackfrukten i bitar och stek med löken i någon minut.
- Tillsätt övriga ingredienser och stek samman. Smaka av.
- Servera stroganoffen med blomkålsris, potatis eller bröd.