Växtbaserad ”tuna”salad är himmelskt gott mellan stekta bröd.
Jackfrukt ”tuna”melt
Ingredienser
- 4 skivor glutenfritt bröd
- 1 dl Näringsjästflingor – Mild Umami
- 1 st cocktailtomater skivad
- 2 msk Neutral Kokosolja
- Jackfruit"tuna"salad
- 1/2 burk Grön Jackfrukt – Naturell
- 1 dl kokta kikärtor
- 1-2 msk fransk senap
- 1-2 msk Vit Tahini – 100 % skalade sesamfrön
- 1-2 msk Raw Umeboshivinäger – Saltsyrlig
- 1/2 tsk Veggie Buljong
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 2 msk kapris
- 1-2 msk dill hackad
- svartpeppar efter smak
Gör så här
Jackfruit"tuna"salad
- Skölj och finfördela jackfrukten genom att snabbt mixa den i en matberedare eller hacka för hand.
- Mosa de kokta kikärtorna med en gaffel och blanda med jackfrukten.
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda samman till en röra.
Jackfrukt”tuna”melt
- Strö över näringsjäst på 2 av brödskivorna. Klicka på tuna salladen och lägg på en tomatskiva. Strö på resten av näringsjästen och lägg på en brödskiva.
- Hetta upp en panna med kokosolja och stek mackan på medeltemperatur till bröden blir gyllenbruna.
- Dra ner värmen på plattan och låt den steka ytterligare en stund så att röran blir varm.