Vegan tuna salad – en röra som påminner om tonfisksallad i texturen. Det trådiga fruktköttet i jackfrukten ger rätten det karaktäristiska utseendet, tahini tillför en härlig krämighet och umeboshivinägern syra, sälta och umami. Servera på snittar eller på toppen av en krispig sallad.
Jackfrukt “tuna”salad
Vegansk falsk tonfiskröra!
Ingredienser
- ½ burk Grön Jackfrukt – Naturell
- 1 dl kokta kikärtor
- 1-2 msk fransk senap
- 1-2 msk Vit Tahini – 100 % skalade sesamfrön
- 1-2 msk Raw Umeboshivinäger – Saltsyrlig
- ½ tsk Veggie Buljong
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 2 msk kapris
- 1-2 msk dill , hackad
- svartpeppar , efter smak
Gör så här
- Skölj och finfördela jackfrukten genom att snabbt mixa den i en matberedare eller hacka för hand.
- Mosa de kokta kikärtorna med en gaffel och blanda med jackfrukten.
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda samman till en röra.
- Servera på toppen av Glutenfritt Bröd – Chia och Hirs som snittar eller i en sallad.