Jordgubb- & mandelpaj

4 portionspajer

Glutenfria dessertpajer perfekt till fikat!

Portionspajer med en glutenfri botten och fyllning på lent mandelspread kryddat med kardemumma och äkta vanilj. Toppa med skivade jordgubbar – underbart gott!

Ingredienser

Gör så här

Pajskal
  1. Blanda mjöl, salt och kokossocker i en bunke.
  2. Tillsätt kokosolja och vatten, lite i taget och knåda ihop till en deg.
  3. Dela degen i 4 bitar och tryck ut degen i små formar (klädda med bakplåtspapper).
  4. Stick ett par hål i degen med en potatissticka och grädda bottnarna i ugnen i ca 7- 10 min i 185 grader. Låt svalna.
Fyllning
  1. Lägg över nötspread i en skål (rör i burken ifall oljan separerat sig på toppen eller ta i botten).
  2. Rör samman nötspread, kardemumma, vanilj och agave (kan uteslutas). Om blandning är lös tillsätt en droppe vatten så tjocknar fyllningen något.
  3. Klicka ut fyllningen i bottnarna och toppa med jordgubbar.
  4. Pudra om du vill med malt björksocker.