Portionspajer med en glutenfri botten och fyllning på lent mandelspread kryddat med kardemumma och äkta vanilj. Toppa med skivade jordgubbar – underbart gott!
Jordgubb- & mandelpaj
Glutenfria dessertpajer perfekt till fikat!
Ingredienser
- Pajskal
- 1 dl kikärtsmjöl
- 1 dl durramjöl
- 1/2 dl Tapiokamjöl - Finmalet
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1 msk Kokossocker
- 2 msk Virgin Kokosolja , smält (ca. 1/2 dl)
- 1/2-1 dl lite vatten till lagom konsistens
- Fyllning
- 4 msk Nötspread – Smooth Mandel
- 1 nypa mald kardemumma
- 1/2 tsk Vaniljpulver – Bourbon
- 1/2 tsk Raw Agave Naturell
- eventuellt 1 droppe vatten
- 10 st jordgubbar , skivade
Gör så här
Pajskal
- Blanda mjöl, salt och kokossocker i en bunke.
- Tillsätt kokosolja och vatten, lite i taget och knåda ihop till en deg.
- Dela degen i 4 bitar och tryck ut degen i små formar (klädda med bakplåtspapper).
- Stick ett par hål i degen med en potatissticka och grädda bottnarna i ugnen i ca 7- 10 min i 185 grader. Låt svalna.
Fyllning
- Lägg över nötspread i en skål (rör i burken ifall oljan separerat sig på toppen eller ta i botten).
- Rör samman nötspread, kardemumma, vanilj och agave (kan uteslutas). Om blandning är lös tillsätt en droppe vatten så tjocknar fyllningen något.
- Klicka ut fyllningen i bottnarna och toppa med jordgubbar.
- Pudra om du vill med malt björksocker.