Inget slår väl en nybakad kanelbulle! Den här är dessutom glutenfri, vegansk, fylld med Nötspread – Smooth Cashew och endast sötad med kokossocker. Njut av den tillsammans av ett glas iskall mandelmjölk eller en uppiggande kopp matcha!
Kanelbullar
Glutenfria och veganska!
Ingredienser
- Deg
- 5 dl bovetemjöl
- 9 dl mandelmjöl
- 5 dl rismjöl
- 4 dl Tapiokamjöl - Finmalet
- 2 1/2 dl Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1 1/2 dl psyliumhusk
- 1/2 dl Chiafrön
- 12 g torrjäst
- 2 msk kardemumma , mald
- 9 dl kallt vatten
- 1 dl Raw Agave Naturell
- 1/2 dl rapsolja
- Fyllning
- 1 dl Nötspread – Smooth Cashew
- 1 dl Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1/3 dl vatten
- 2 msk Ceylonkanel
- Topping
- 3 msk Raw Agave Naturell
- 1 msk vatten
- 1 dl Ekologiska Cashewnötter , hackade
Gör så här
- Blanda alla torra ingredienser till degen.
- Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg.
- Ställ in degen i kylen för att kalljäsa över natten. (ca. 12 timmar) Ta fram på morgonen och låt stå i rumstemp ca. 2 timmar innan du bakar ut den.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen.
- Kavla ut degen till en rektangel. Använd gärna bakplåtspapper mellan bord och deg. (Lättast är om du delar degen i 2 och kavlar ut en del i taget.)
- Bre ut fyllningen på ena halvan av rektangeln. Vik över den andra halvan och kavla ut den något större.
- Skär degen i ca. 2 cm breda remsor, tvinna remsorna och snurra ihop till en bulle. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Blanda agave med lite vatten och pensla bullarna. Strö hackade cashewnötter på toppen.
- Grädda i mitten av ugnen i 160 grader i ca 14 min.