Ett bullrecept med tre olika sorters fyllning så du enkelt kan variera dig efter tycke och smak.
Bullar med tre olika fyllningar
Veganska och glutenfria!
Ingredienser
- 5 dl bovetemjöl
- 9 dl mandelmjöl
- 5 dl rismjöl
- 4 dl Tapiokamjöl - Finmalet
- 2 1/2 dl Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1 1/2 dl psyliumhusk
- 1/2 dl Chiafrön
- 12 g torrjäst
- 2 msk kardemumma mald
- 9 dl kallt vatten
- 1 dl Raw Agave Naturell
- 1/2 dl rapsolja
- Kanelfyllning
- 2 burkar Kondenserad Kokosmjölk
- 4 msk Ceylonkanel
- Vaniljfyllning med kokos
- 1 1/2 dl Coconut Butter smält
- 1 1/2 dl Raw Agave Naturell
- 2-3 tsk Vaniljpulver – Bourbon
- Äppelfyllning
- 1 dl Nötspread – Crunchy Mandel
- 1 dl Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 1/3 dl vatten
- 2 msk Ceylonkanel
- 2 st äpplen rivet
- Topping
- 3 msk Raw Agave Naturell
- 1 msk vatten
- 1 dl Ekologiska Cashewnötter hackade
- 1 dl Ekologiska mandlar hackade
- 1 dl kokosflingor
Gör så här
- Blanda alla torra ingredienser till degen i en bunke.
- Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg.
- Ställ in degen i kylen för att kalljäsa över natten (ca 12 timmar). Ta fram på morgonen och låt stå i rumstemp i ca 2 timmar innan du bakar ut den.
- Blanda samma ingredienserna till den fyllning du valt.
- Kavla ut degen till en rektangel. Använd gärna bakplåtspapper mellan bord och deg.
- Bred på fyllningen och rulla ihop degen och skär upp i ca 30 bullar. OBS! om du valt äppelfyllningen riv över äpplet på fyllningen innan du rullar ihop degen.
- Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Blanda agave med lite vatten och pensla bullarna. Välj sedan mellan Ekologiska cashewnötter, Ekologiska mandlar eller kokosflingor att strö på som topping.
- Grädda i mitten av ugnen i 160 grader i ca 14 min.