Den här pajen är supergod och inte alls svår att göra. Den får sin krämiga fyllning från avocado smaksatt med syrlig lime och den goda botten är gjord på en bas av nötter. Gott till fikat eller kalaset!
Key Lime Pie
En syrlig, fräsch och krämig paj – en riktig färgklick!
Ingredienser
- Botten
- 2,5 dl Ekologiska Cashewnötter – blötlagda och avrunna
- 2,5 dl Ekologiska mandlar – eller macadamianötter. Blötlagda och avrunna
- 9 st Ekologiska medjooldadlar – urkärnade
- 1 tsk Ceylonkanel
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- Fyllning
- 3 st avocado – mogna
- 4 st lime – juice (ca 1 dl) och skal
- 0,75 dl Raw Agave Naturell
- 0,5 dl Vispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30%
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 1 dl Neutral Kokosolja – smält i vattenbad
- 1 msk Chiafrön
- Garnering
- Naturella Kokoschips
- fikon
Gör så här
- Mixa ingredienserna till botten fint. Tryck ut i en springform (27-30 cm) och låt botten gå upp halvvägs mot kanterna. Ställ svalt under tiden du gör fyllningen.
- Mixa alla ingredienserna till fyllningen, förutom chia och kokosolja, till en slät smet. Blanda sedan i smält kokosolja och chiafrön och bred ut över tårtbotten. Ställ i frysen ca 1 timme eller tills tårtan stelnat helt.
- Skär upp i 12 bitar och servera sval, ej fryst. Garnera med kokoschips och halverade fikon.