Ceviche är en smart rätt att servera om du ska ha bjudning eftersom den kan förberedas i god tid innan middagen. King oyster har en köttig vit fot som ger bra tuggmotstånd när den steks och tillför umami i rätten – ett helt perfekt växtbaserat alternativ i en Ceviche.
King Oyster Ceviche
Växtbaserat alternativ till pilgrimsmussla!
Ingredienser
- 6 st King Oyster (Kungsmussling)
- extra virgin olivolja att steka i
- 2 nypor Himalayan Crystal Salt
- 1 st rödlök
- 12 st coctailtomater delade
- 5 st limefrukter saften
- 1/2 st gurka
- 1 st avokado
- 1 knippe koriander (alt. dill) hackad
- 8 mindre salladsblad
- Till servering
- Svarta Sesamkex
- Krämig Balsamvinäger – Jalapeño
- Furikake
Gör så här
- Skär av hatten på alla svampar och lägg åt sidan (använd i morgondagens rätt).
- Skiva 2 av svamparna i ca 2 cm tjocka slantar och skiva sedan resten av svamparna i tärningar.
- Hetta upp en panna med lite olivolja och stek svampen på låg temperatur i ca 5 min, salta.
- Låt svalna och lägg ner svampen i en bunke tillsammans med rödlök, tomater och pressa över limesaften.
- Skala och kärna ur gurkan och avocado och skiva dem i tärningar, lägg ner i bunken.
- Blanda ner koriander och salta efter behov.
- Servera Cevichen kall i skålar med ett salladsblad i botten. Strö över furikake och ringla på Krämig Balsamvinäger Jalapeño. Lägg ett svart sesamkex i varje skål.