King Oyster Ceviche

4 förrätter

Växtbaserat alternativ till pilgrimsmussla!

Ceviche är en smart rätt att servera om du ska ha bjudning eftersom den kan förberedas i god tid innan middagen. King oyster har en köttig vit fot som ger bra tuggmotstånd när den steks och tillför umami i rätten – ett helt perfekt växtbaserat alternativ i en Ceviche.

Ingredienser

  • 6 st King Oyster (Kungsmussling)
  • extra virgin olivolja att steka i
  • 2 nypor Himalayan Crystal Salt
  • 1 st rödlök
  • 12 st coctailtomater delade
  • 5 st limefrukter saften
  • 1/2 st gurka
  • 1 st avokado
  • 1 knippe koriander (alt. dill) hackad
  • 8 mindre salladsblad
  • Till servering
  • Svarta Sesamkex
  • Krämig Balsamvinäger – Jalapeño
  • Furikake

Gör så här

  1. Skär av hatten på alla svampar och lägg åt sidan (använd i morgondagens rätt).
  2. Skiva 2 av svamparna i ca 2 cm tjocka slantar och skiva sedan resten av svamparna i tärningar.
  3. Hetta upp en panna med lite olivolja och stek svampen på låg temperatur i ca 5 min, salta.
  4. Låt svalna och lägg ner svampen i en bunke tillsammans med rödlök, tomater och pressa över limesaften.
  5. Skala och kärna ur gurkan och avocado och skiva dem i tärningar, lägg ner i bunken.
  6. Blanda ner koriander och salta efter behov.
  7. Servera Cevichen kall i skålar med ett salladsblad i botten. Strö över furikake och ringla på Krämig Balsamvinäger Jalapeño. Lägg ett svart sesamkex i varje skål.