En krämig cheesecake med kokos, jordgubbar och rödbetspulver som är både glutenfri och gjord på växtbaserade ingredienser.
Kokos- & Jordgubbs”cheesecake”
Växtbaserad cheesecake för alla tillfällen – krämigt god!
Ingredienser
- Botten:
- 3 dl Raw Bovetegranola – Kakao & Kokos
- 3 st Ekologiska medjooldadlar
- Fyllning:
- 3 dl Ekologiska Cashewnötter – blötlagda
- 1 burk Vispbar Kokosgrädde 30%
- 10 st jordgubbar – färska eller frysta (använder du frysta, tina dem innan och låt vätskan rinna av)
- 1 tsk Rödbetspulver
- 1,5 msk Näringsjäst
- 1 msk Raw Agave Naturell
- 3 msk Virgin Kokosolja – smält
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- 2 nypor Vaniljpulver – Bourbon
- Servering & dekorering:
- färska jordgubbar
Gör så här
- Mixa bovetegranolan smulig i en blender eller matberedare.
- Kärna ur dadlarna och mixa med bovetegranolan till en botten.
- Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca. 18 cm.
- Skölj och sila bort vattnet från cashewnötterna. Mixa cashewnötter, kokosgrädde, jordgubbar och rödbetspulver i en matberedare eller blender till en slät smet.
- Häll i näringsjäst, agave, kokosolja, salt och vaniljpulver och mixa tills smeten är helt slät.
- Häll fyllningen i formen.
- Skiva jordgubbar och peta ner dem längst med kanten i formen.
- Låt stelna i kylen 6-8 timmar.
- Dekorera tårtan med jordgubbar. Serveras kall!
Tips: Blötlägg nötterna i ca 5 timmar för att optimera näringen, göra dem mer lättsmälta och lättare att mixa sönder. Om du glömt blötläggningen går det bra ändå, tillsätt en skvätt vatten när du mixar.