Kokos- & Jordgubbs”cheesecake”

12-14 bitar

Växtbaserad cheesecake för alla tillfällen – krämigt god!

En krämig cheesecake med kokos, jordgubbar och rödbetspulver som är både glutenfri och gjord på växtbaserade ingredienser.

Ingredienser

Gör så här

Botten:
  1. Mixa bovetegranolan smulig i en blender eller matberedare.
  2. Kärna ur dadlarna och mixa med bovetegranolan till en botten.
  3. Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca. 18 cm.
Fyllning:
  1. Skölj och sila bort vattnet från cashewnötterna. Mixa cashewnötter, kokosgrädde, jordgubbar och rödbetspulver i en matberedare eller blender till en slät smet.
  2. Häll i näringsjäst, agave, kokosolja, salt och vaniljpulver och mixa tills smeten är helt slät.
  3. Häll fyllningen i formen.
  4. Skiva jordgubbar och peta ner dem längst med kanten i formen.
  5. Låt stelna i kylen 6-8 timmar.
  6. Dekorera tårtan med jordgubbar. Serveras kall!

Tips: Blötlägg nötterna i ca 5 timmar för att optimera näringen, göra dem mer lättsmälta och lättare att mixa sönder. Om du glömt blötläggningen går det bra ändå, tillsätt en skvätt vatten när du mixar.