Den här tårtan är vegan, glutenfri och gjord på syrlig lime och söt kondenserad kokosmjölk. Perfekt året om – både snygg och god!
Kokos & Limetårta
Små söta tårtor med underbar smak av kokos och lime!
Ingredienser
- Botten
- 1,5 dl kokosflingor
- 1,5 msk Virgin Kokosolja
- Fyllning
- 1 burk Kondenserad Kokosmjölk
- 2 st lime – zesten från 2 st och saften från 1 st
- 0,5 st avocado
- 1,5 dl Coconut Butter
- 1 rejäl msk Virgin Kokosolja
- 2 nypor Gurkmejapulver
- 1 nypa Himalayan Crystal Salt
- Topping
- 4 msk kokosflingor
- 1 nypa Gurkmejapulver
- Vispbar Kokosgrädde 30% – vispad
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
Gör så här
- Blanda samman kokosflingor och kokosolja till en botten och tryck ut i fyra små portionsformar. Det gör inget om botten smular något.
- Lägg alla ingredienser till fyllningen i en mixer eller matberedare och mixa till en slät smet. Fördela fyllningen på kokosbottnarna och låt dem sedan stelna i kylen i ca. 20 minuter.
- Blanda kokosflingor med gurkmejapulver så att kokosflingorna färgas gula. Vispa upp kokoskrädde och smaksätt med vaniljpulver. Innan servering, toppa tårtorna med de gula kokosflingorna och en klick kokosgrädde – kokos och lime i perfekt kombination!
Tips: Gör dina egna kokosflingor genom att mixa kokoschips i mixern. För extra fint och gott resultat, toppa med lite färsk mynta.