Glass utan glassmaskin som görs på en kokosgrädde av hög fetthalt.
Kokosglass med jordgubbar
Den perfekta bjudglassen!
Ingredienser
- 1 burk Vispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30% , kyld minst 8 timmar
- 1 burk Kondenserad Kokosmjölk
- 1/2 tsk Vaniljpulver – Bourbon
- 8 st jordgubbar , skivade
Gör så här
- Vispa kokosgrädden fluffig och vispa sedan ner den kondenserad kokosmjölken.
- Blanda i vaniljpulver.
- Lägg över glass-smeten i en form gärna klädd med ett bakplåtspapper och varva glass-smeten med skivade jordgubbar. Ställ i frysen.
- Ta ut formen i god tid innan servering och låt tina en stund.
- Vänd upp och ner på formen på ett bakplåtspapper och skiva glassen (det är lättare än att göra glasskulor). Ifall du inte ska äta allt så lägger du bara tillbaka glasskivorna i frysen.
- Servera med extra jordgubbar.