Kokosgräddkola med choklad och lakrits
Portioner
25st
Portioner
25st
Instruktioner
  1. Smält kokosoljan i en tjockbottnad kastrull på medelhög temperatur och tillsätt kokossocker och agave. Blanda samman och tillsätt kokosgrädden. Rör ordentligt, även i kanterna på kastrullen, medans sockret smälter.
  2. Låt allt puttra samma i ca 25 minuter på medeltemperatur. När kolan kokat samman och börjar att släppa från kastrullens botten tillsätter du vaniljpulver, lakritspulver och salmiak. Rör noga så inte kolan bränner fast och koka ytterligare en stund.
  3. För att veta om kolan är klar gör du enkelt kultestet – häll ner lite kola i ett glas med kallt vatten. Om du kan forma kolan till en boll och den känns seg är den klar. Häll över kolan på ett bakplåtspapper i en form och låt den stelna.
  4. När kolan stelnat skär du bitar med en vass kniv och rullar in varje kola i ett klippt bakplåtspapper.