Seg och härlig vegansk gräddkola med smak av kokos och saffran. Julens bästa kola!
Kokosgräddkola med saffran
Kokos och saffran i en ljuvlig kombo!
Ingredienser
- 1 burk Kondenserad Kokosmjölk
- 1 1/2 dl Kokossocker – Karamelliserad & Söt
- 2 dl Vispbar Kokosgrädde – Fetthalt 30%
- 1 nypa Vaniljpulver – Bourbon
- 1/3 påse saffran ca, 0,15 g
- Topping
- Ekologiska Hasselnötter , rostade
Gör så här
- Koka upp kondenserade kokosmjölken tillsammans med kokssocker.
- Tillsätt kokosgrädde, vanilj och saffran, låt puttra på medeltemperatur tills kolan tjocknat. Rör i kolan. När kolan släpper i botten av kastrullen är den klart.
- Lägg över kolan på ett bakplåtspapper och toppa med hasselnötter. Låt stelna något innan du skivar.
Tips: Kultricket – Koktiden kan variera beroende på vilket temperatur du har på plattan samt vilken storlek på kastrull du använder. Doppa lite av smeten i kallt vatten och går den att forma till en liten kula är smeten klar.